Segueix-nos a les xarxes socials:

Es recomana vacunar la gent gran per prevenir la grip

Es recomana vacunar la gent gran per prevenir la gripARXIU

Amb l'arribada del fred, el virus de la grip es fa notar, i un col·lectiu de risc és la gent gran. La millor forma de prevenció de la grip és la vacuna, i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a les persones grans que es vacunin.

Segons la Societat Espanyola de Geriatria, la vacunació contra la grip és imprescindible en les persones més grans de 60 anys. Vacunar-se és una mesura segura i efectiva, que redueix els casos d'hospitalització en més del 30% i el 40% la mortalitat.

A part de la vacunació, existeixen més mesures per prevenir el contagi, tot i que no tan eficaces:

1. Evitar el contacte amb persones malaltes. La grip es contagia de manera molt fàcil i ràpida. Per tant, limitar el contacte amb avis afectats redueix el contagi.

2. Conservar una higiene correcta. És un aspecte clau per reduir el contagi de la grip, i concretament rentar-se correctament les mans i tapar-se el nas i la boca a l'hora de fer esternuts o de tossir.

3. Anar al metge quan es facin presents els primers símptomes. Com més aviat s'acudeixi a un professional sanitari, abans es podrà iniciar el tractament i prendre les mesures adequades de prevenció del contagi.

4. Un bon descans és bàsic i necessari. És un bon mètode per evitar que els símptomes augmentin i tenir forces per combatre la grip.

5. Mantenir una bona hidratació. Beure molta aigua i estar ben hidratat és important a totes les edats. La gent gran ho ha detenir present, i en malalts de grip és encara més important per evitar mals majors.

Prem per veure més contingut per a tu