Amb l'arribada del fred, el virus de la grip es fa notar, i un col·lectiu de risc és la gent gran. La millor forma de prevenció de la grip és la vacuna, i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana a les persones grans que es vacunin.

Segons la Societat Espanyola de Geriatria, la vacunació contra la grip és imprescindible en les persones més grans de 60 anys. Vacunar-se és una mesura segura i efectiva, que redueix els casos d'hospitalització en més del 30% i el 40% la mortalitat.

A part de la vacunació, existeixen més mesures per prevenir el contagi, tot i que no tan eficaces:

1. Evitar el contacte amb persones malaltes. La grip es contagia de manera molt fàcil i ràpida. Per tant, limitar el contacte amb avis afectats redueix el contagi.

2. Conservar una higiene correcta. És un aspecte clau per reduir el contagi de la grip, i concretament rentar-se correctament les mans i tapar-se el nas i la boca a l'hora de fer esternuts o de tossir.

3. Anar al metge quan es facin presents els primers símptomes. Com més aviat s'acudeixi a un professional sanitari, abans es podrà iniciar el tractament i prendre les mesures adequades de prevenció del contagi.

4. Un bon descans és bàsic i necessari. És un bon mètode per evitar que els símptomes augmentin i tenir forces per combatre la grip.

5. Mantenir una bona hidratació. Beure molta aigua i estar ben hidratat és important a totes les edats. La gent gran ho ha detenir present, i en malalts de grip és encara més important per evitar mals majors.