El pla especial de la Creu Roja per afrontar la situació generada per la covid-19 ha arribat a 240.732 persones des del març fins a principi d'octubre, i concretament en l'àmbit d'inclusió a 138.238 persones, de les quals el 21,56%, en concret 29.029, tenen més de 65 anys. Un dels objectius de l'organització humanitària en la seva intervenció amb gent gran durant aquests mesos és el de tractar de reduir l'aïllament i la solitud, millorant la seva autonomia.

Per això voluntaris de Creu Roja han fet trucades periòdiques de caràcter social per tranquil·litzar i per donar informació sobre mesures de prevenció davant la covid-19. Per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene o farmàcia d'aquestes persones s'han fet 21.961 ajudes de primera necessitat a 13.055 persones.

L'impacte de la solitud i el seu «important cost humà i econòmic» preocupen especialment la Creu Roja, segons exposen en un comunicat.

Un dels compromisos que va adoptar l'organització en la seva última assemblea general fa referència a «contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat». L'entitat apunta que «no totes les persones que estan soles experimenten solitud, i hi ha moltes persones que se senten soles estant acompanyades».