Segueix-nos a les xarxes socials:

El poder de la música per millorar el benestar

Escoltar música, ballar, cantar o tocar un instrument aporta beneficis a nivell físic, mental i social, tant a joves com a grans

El poder de la música per millorar el benestarCONSORCI SOCIOSANITARI D'IGUALADA

Escoltar música, ballar, cantar, tocar un instrument? aporta molts beneficis, tant per als més joves com per als grans. La música diverteix, fa somriure i fa recordar aquelles vivències passades associades a una determinada cançó. I no només això. La música té un paper fonamental en el benestar físic i psicològic. Els científics aposten pel fort vincle entre la música i el cervell, a través de les connexions neuronals.

Diversos estudis apunten que amb l'entrenament musical, fins i tot en les etapes avançades de la vida, es pot potenciar el processament mental i obtenir efectes positius. Un dels més rellevants és la reducció de la pèrdua de memòria vinculada a l'envelliment.

Quins són els beneficis?

La música millora la capacitat d'aprenentatge. També augmenta la capacitat de comunicació. Incrementa el bon humor. Alleuja el dolor crònic. I, entre d'altres, ajuda a superar estats depressius o d'angoixa.

La música també ajuda a relaxar-se, a fer pujar l'estat d'ànim i a millorar la qualitat de vida, ja que estimula l'organisme. A més, si a part d'escoltar música també es balla, permet millorar l'equilibri i evitar el risc de caigudes.

Activitats musicals

Tocar un instrument. Aprendre a tocar un instrument musical comporta hores i hores de pràctica. Es creen noves connexions al cervell que poden compensar els declivis cognitius propis de l'envelliment. A més, el deteriorament auditiu s'alenteix en persones que durant la seva vida han tocat un instrument.

Ballar. El ball és un exercici que combina música i moviments rítmics, la qual cosa pot ajudar a reduir el risc de caigudes. Les persones que ballen milloren l'equilibri, la seva capacitat per caminar i el seu estat anímic. Els aporta estabilitat emocional i capacitat per gaudir d'una activitat que permet guanyar qualitat de vida.

Cantar. Cantar té efectes molts positius, ja que ens ajuda a entrenar la respiració. Si cantant s'exexerciten els pulmons, la persona no es quedarà sense aire en altres moments de la vida quotidiana. Cal dir que apuntar-se a una coral o grup de cant és una manera d'anar adquirint aquests beneficis, i alhora és un bona manera de socialitzar-se.

Prem per veure més contingut per a tu