El pastís de formatge s'ha convertit darrerament en les postres predilectes de molta gent. Molts són els restaurants que han inclòs aquesta delícia a la seva carta perquè els comensals puguin delectar-se i llepar-se els dits. La recepta original conté crema de formatge, un trinxat de galetes que serveix com a base i sucre; això no obstant, són molts els cuiners que han optat per donar-li el seu toc personal.
En aquesta notícia et presentem una alternativa saludable i amb xocolata blanca perquè tots aquells i aquelles amants dels esports puguin caure a la temptació sense tenir, després, remordiments.
Ingredients per a la base de 15 cm.
- 60 grams de civada integral.
- 60 grams de dàtils desossats.
Ingredients pel farcit
- 350 grams de formatge crema light.
- 200 grams de xocolata blanca sense sucres afegits.
- 3 ous.
Passos a seguir
- Preescalfar el forn a 180 graus amb calor a dalt i a baix.
- Triturar flocs de civada amb dàtils desossats fins a formar una barreja enganxifosa que servirà de base.
- Introduir la mescla en un motlle, aixafar-la, compactar-la i refrigerar-la.
- Desfer la xocolata blanca al microones en intervals de 30 segons perquè no es cremi.
- En un bol, afegir el formatge crema, els ous, la xocolata blanca desfeta i barrejar-ho fins a tenir una mescla homogènia.
- Treure el motlle de la nevera i abocar la barreja de formatge sobre la base creada.
- Fornejar a 180 graus durant 30 minuts.
- Treure-la del forn i temperar el pastís per complet i, després, refrigerar-lo unes quatre hores.
I l'últim pas, i el més important, gaudir del resultat final.