El pastís de formatge s'ha convertit darrerament en les postres predilectes de molta gent. Molts són els restaurants que han inclòs aquesta delícia a la seva carta perquè els comensals puguin delectar-se i llepar-se els dits. La recepta original conté crema de formatge, un trinxat de galetes que serveix com a base i sucre; això no obstant, són molts els cuiners que han optat per donar-li el seu toc personal.

En aquesta notícia et presentem una alternativa saludable i amb xocolata blanca perquè tots aquells i aquelles amants dels esports puguin caure a la temptació sense tenir, després, remordiments.

Ingredients per a la base de 15 cm.

  •  60 grams de civada integral.
  •  60 grams de dàtils desossats.

Ingredients pel farcit

  •  350 grams de formatge crema light.
  •  200 grams de xocolata blanca sense sucres afegits.
  •  3 ous.

Passos a seguir

  1.  Preescalfar el forn a 180 graus amb calor a dalt i a baix.
  2.  Triturar flocs de civada amb dàtils desossats fins a formar una barreja enganxifosa que servirà de base.
  3.  Introduir la mescla en un motlle, aixafar-la, compactar-la i refrigerar-la.
  4.  Desfer la xocolata blanca al microones en intervals de 30 segons perquè no es cremi.
  5.  En un bol, afegir el formatge crema, els ous, la xocolata blanca desfeta i barrejar-ho fins a tenir una mescla homogènia.
  6.  Treure el motlle de la nevera i abocar la barreja de formatge sobre la base creada.
  7.  Fornejar a 180 graus durant 30 minuts.
  8.  Treure-la del forn i temperar el pastís per complet i, després, refrigerar-lo unes quatre hores.

I l'últim pas, i el més important, gaudir del resultat final.