Segueix-nos a les xarxes socials:

Els efectes secundaris més desconeguts de les vacunes contra la covid de Pfizer, Moderna i AstraZeneca

La urgència urinària, la miocarditis i la bufeta hiperactiva són algunes de les patologies que s'han associat amb la inoculació del vaccí contra el coronavirus

Els efectes secundaris més desconeguts de les vacunes contra la covid de Pfizer, Moderna i AstraZenecaFILIP SINGER

Els efectes secundaris derivats de les vacunes contra la covid en general han sigut lleus o moderats i de curta durada. Però amb el pas dels mesos, han anat transcendint noves patologies relacionades amb les dosis de PfizerModerna i AstraZeneca que no són tan conegudes: entre elles, la urgència urinària, la miocarditis i la bufeta hiperactiva. Un informe publicat per l'Institut de Medicina Clínica de la Universitat Mèdica de Kaohsiung, a Taiwan, recollit per 'Redacción Mèdica', alerta que aquestes vacunes s'han associat «significativament» amb problemes en l'STUI, conegut com el tracte urinari inferior, amb canvis en la urgència i la freqüència urinària.

S'ha arribat a aquesta conclusió després d'una investigació en la qual van participar 889 voluntaris inoculats contra el coronavirus i que no s'havien sotmès a procediments urològics en els últims tres mesos. El 65,9% de participants (586) van rebre la vacuna d'AstraZeneca, el 29,2% (260), la de Pfizer-Biontech i la resta, 89, la de Moderna. Els resultats, segons aquestes fonts, van demostrar que els esdeveniments adversos «autoinformats» després de l'aplicació d'una de les vacunes covid-19 van ser presents en el 13,4% dels voluntaris, relacionats amb l'orina, mentre que el 5,5% va buscar ajuda mèdica.

Amb la segona dosi

Un altre estudi, de la revista JAMA Cardiología, revela que l'aparició de miocarditis o de la bufeta hiperactiva és més freqüent després de la vacunació de la segona dosi. A més, la síndrome de la bufeta hiperactiva prèvia a la vacunació s'ha associat significativament posteriorment a un augment del risc que empitjorin els STUI d'emmagatzematge, especialment en la urgència i la freqüència urinària. Aquest informe revela que l'aparició de miocarditis o de la bufeta hiperactiva és més freqüent després de la vacunació de la segona dosi.

La miocarditis consisteix en una inflamació del cor que pot produir la disminució del bombatge del miocardi o l'aparició d'arítmies. En el cas de la bufeta hiperactiva, provocada en alguns casos per les vacunes contra la covid, comporta una necessitat constant i sobtada d'orinar en més ocasions de l'habitual.

Prem per veure més contingut per a tu