El formatge El Ferrer, de la formatgeria Cal Music, del nucli del Mujal de Navàs, ha guanyat el premi al Millor Formatge Català Lactium 2022. Aquest no ha estat l’únic guardó que s’ha endut la formatgeria bagenca a la 14a edició de la mostra de formatges catalans Lactium celebrada aquest cap de setmana a Vic. Al certamen, els elaboradors del Mujal també van ser premiats amb l’Or en la categoria de pasta dura de vaca i la plata pel tou de cabra del Mujal. El màxim guanyador, «El Ferrer», és una pasta cuita de sis mesos de maduració feta amb llet de vaca ecològica del Pirineu procedent del productor Ecofranch. Entre els formatges participants hi havia matons, els de pasta tova de cabra, vaca o búfala, cabra i ovella. D’entre totes les categories n’han sortit 15 formatges premiats, entre els quals també en destaquen dos d’obradors de la regió central: el Cendrat de Formatgeries Gavarresa d’Artés, un formatge de pasta àcida/làctica de vaca i/o búfala, i Les Cuines, el pasta tova d’ovella de Formatgeria del Miracle (Riner).