El Consell Comarcal del Solsonès ha programat per aquest estiu un nou cicle d'espectacles que es combinaran amb la gastronomia i el patrimoni del territori. El projecte Tresors, que té vocació de continuïtat, constarà d'un total de quatre espectacles de petit format que es duran a terme en espais insòlits i singulars. Es tracta del Salí de Cambrils (Odèn), l'església de Sant Pere de Matamargó (Pinós), el nucli de Brics (Olius), i el petit monestir de Sant Pere de Graudescales (Navès). Entre els concerts destaca el del solsoní Roger Mas. Cada espectacle es maridarà amb productes típics de la comarca com els Trumfos d'Odèn, la vedella ecològica del Solsonès o els pèsols negres de Sant Lleir.

Els dissabtes 12, 19 i 26 de juliol i el 2 d'agost tindran lloc els quatre espectacles que configuren la programació del nou cicle Tresors, que impulsa l'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Solsonès, Segons ha explicat el president de l'ens, Joan Solà, es tracta d'una proposta que "aglutina els tres valors que ens defineixen com a comarca: la gastronomia, la cultura i el patrimoni". Solà ha remarcat que el cicle pretén "posar en valor" aquests trets diferencials del territori a partir de la descoberta d'espais "inèdits". El nom escollit pel nou cicle és Tresors, ja que segons ha apuntat Solà, "ajuntem tres tresors que tenim a la comarca".

Cada espectacle suposarà la descoberta d'un espai singular del Solsonès i es maridarà amb productes típics del territori. Precisament, un dels objectius del cicle és promocionar punts d'interès turístic i cultural de la comarca poc coneguts. En aquesta ocasió s'ha escollit el Salí de Cambrils (Odèn), l'església de Sant Pere de Matamargó (Pinós), el nucli de Brics (Olius), i el petit monestir de Sant Pere de Graudescales (Navès). Amb tot, des de l'organització han explicat que la seva intenció és que cada any es vagin descobrint nous espais.

Pel que fa a la vessant artística, els protagonistes dels espectacles seran el Jove Ballet Solsoní (que actuarà el 12 de juliol al Salí de Cambrils), la Solsona Gospel School (que actuarà el 19 de juliol a Sant Pere de Matamargó), la jove formació Akústix (que actuarà el 26 de juliol a Brics) i el cantautor Roger Mas (que actuarà el 2 d'agost a Sant Pere de Graudescales). En quant a la gastronomia, els tastets que podran degustar els assistents seran els Trumfos d'Odèn xafats amb col; la coca de vidre amb formatge de cabre de Vallete amb pols de tòfona; una mini hamburguesa de vedella del Solsonès acompanyada d'un mini brioix; i coca de Cal Jaumet i pèsols negres de Sant Lleir.

El president del Patronat comarcal de Turisme del Solsonès, Joan Vendrell, ha remarcat que el cicle té voluntat de continuïtat i que pretén arribar tant a la població del Solsonès com de fora la comarca. De la seva banda, el tècnic de cultura del Consell Comarcal, Pere Obiols, ha explicat que un dels valors afegits del festival és que tant els artistes, com la gastronomia i el patrimoni són "productes locals". Les entrades tenen un preu de 8 euros (a excepció del concert de Roger Mas que val 15 euros) i s'han de comprar de forma anticipada.