Solsona disposa, des d'ahir, d'un nou equipament destinat a la ciutadania. El Casal Cívic, l'espai promogut i finançat per la Generalitat concebut com un punt d'intercanvi intergeneracional i que afavoreixi la cohesió social, ja està en marxa. Els treballs de construcció de l'edifici de nova planta, de 1.567 metres quadrats, van començar el gener del 2011.

El centre porta el nom de Xavier Jounou, després que aquesta fos l'opció majoritària en un procés participatiu durant el qual la ciutadania va escollir un espai públic per dedicar al traspassat alcalde de Solsona.

La construcció i adequació de l'immoble, ubicat al costat de la Sala Polivalent, ha tingut un cost de dos milions d'euros, finançats per la Generalitat. El consistori va cedir el solar i es fa càrrec de l'adequació dels exteriors. Part de la planta baixa l'ocupa l'oficina de Benestar Social i Família, una dependència administrativa d'atenció presencial que té la funció d'apropar els serveis i recursos del departament i del conjunt de la Generalitat a la ciutadania i al món associatiu del territori. Així, s'hi atenen persones per donar-los informació, respondre dubtes o fer tràmits amb l'administració autonòmica. El Casal també disposa, entre altres dependències, d'una aula polivalent, aules taller, gimnàs, bucs d'assaig, magatzems i despatxos i sales de reunions per al personal i per a les entitats que necessitin fer treball intern.

L'equipament també disposa d'una aula d'informàtica en conveni amb l'Obra Social La Caixa, que engegarà les activitats a final d'any, i també disposa de l'espai Jugar i llegir, adreçat als més menuts i que es posarà en marxa l'any que ve.