Aquest dimecres, 6 de maig, l´Ajuntament de Solsona escometrà les obres de pavimentació del camí de la depuradora, en el tram que s´estén des del barri del Camp del Molí fins a l´entroncament amb el camí de Santa Llúcia. Aquests treballs obliguen a tallar completament el trànsit rodat des de primera hora de dimecres fins al divendres, dia 8.

Aquesta mesura s´ha pres per garantir la durabilitat de la qualitat de l´asfalt, atès el trànsit habitual de camions de gran tonatge per aquesta via de la ribera solsonina. El consistori ha avisat tots els habitatges i les granges i naus afectades, si bé la gran majoria tenen sortides alternatives, llevat de dues finques i la UEC L´Afrau.

Aquesta intervenció, adjudicada a l´empresa José Antonio Romero Polo per un import de 69.700 euros, consisteix en el condicionament d´un nou paviment asfàltic en calent. Prèviament, s´ha realitzat una neteja dels vorals i el perfilat d´una cuneta en una part del marge, es farà la reparació i el replè dels forats, així com al col·locació d´una capa per regularitzar les zones més malmeses, entre d´altres.

L´obra, projectada pels serveis tècnics municipals el gener de l´any passat, es va adjudicar el novembre -els tràmits es van endarrerir a causa del Pla únic d´obres i serveis de Catalunya (PUOSC), encara pendent de resolució, amb què se subvenciona l´actuació. L´execució no ha començat fins ara per les temperatures.

El camí de la ribera que mena a l´estació depuradora d´aigües residuals de Solsona (EDAR) té una amplada d´entre 4 i 4,5 metres i la superfície total de l´obra és de 5.770 metres quadrats. Aquest arranjament, repetidament reivindicat durant més de cinc anys, havia d´assumir-lo inicialment l´Agència Catalana de l´Aigua, ja que bona part del deteriorament del ferm s´atribueix al pas continuat de vehicles pesants durant la construcció de la depuradora inaugurada el 2009. Tanmateix, el 2011 aquest organisme de la Generalitat va comunicar al consistori que no hi podia participar econòmicament.