La ruta guiada per tres dels retaules barrocs de la comarca del Solsonès, que va organitzar dissabte passat Catalònia Sacra, una iniciativa dels bisbats catalans, va tenir una bona acollida. Els participants, guiats per Ester Vila, van visitar el santuari de la Mare de Déu del Miracle i les esglésies de Sant Jaume de Riner i Sant Pere de Matamargó, coneguda popularment com la catedral dels pagesos.

El delegat de patrimoni del bisbat de Solsona, mossèn Lluís Prat, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als participants en aquesta nova edició de les descobertes que organitza Catalònia Sacra. L'activitat, proposada des del bisbat de Solsona, va permetre als participants descobrir una mostra de l'art religiós dels segles XVII i XVIII, alhora que van poder gaudir de la natura que envolta els edificis que acullen aquests retaules.

Catalònia Sacra proposa una nova descoberta per al proper dissabte amb un itinerari guiat per alguns dels elements del romànic de la vall de Camprodon, a la ratlla de l'actual separació administrativa amb l'estat francès i en l'àmbit dels bisbats de Vic i de Girona.