El Servei Connectem, la secció de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona que s'ocupa de la inserció laboral, va gestionar, el 2015, 203 ofertes de treball i va proporcionar 174 llocs de treball entre els seus usuaris.

La directora de l'Agència, Glòria Domínguez, es mostra molt satisfeta dels resultats, "i més si tenim en compte que avui els resultats de les agències privades de col·locació són del voltant del 6%".

Per aconseguir aquestes xifres "hem fet una tasca de dinamització del servei molt important", diu Domínguez, i això "ens ha permès ser la capital de comarca catalana on ha baixat més l'atur en un any". Solsona ha vist reduïda la seva taxa d'atur del 16,75% que tenia el gener del 2015 fins al 13,21% que té actualment.

Per acompanyar les persones que busquen feina, el Servei Connectem ha organitzat cursos i tallers, visites a empreses i pràctiques no laborals. Respecte a les empreses, explica la directora, "veiem molts empresaris i detectem els problemes que tenen". Així, "hem ajudat moltes empreses a definir exactament quin és el perfil de treballador que estaven buscant". No totes les ofertes de feina que han sortit a la zona s'han pogut cobrir amb gent del territori, de vegades per falta d'una qualificació específica, però també s'han trobat amb altres impediments. "A Cardona, per exemple, tenen una problemàtica de preu de l'habitatge molt alt i això fa que hi hagi possibles candidats que rebutgin instal·lar-s'hi", assenyala Domínguez.