Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona fa una crida a la participació dels joves per definir el Pla de Joventut

Té assignada una partida de 15.700 euros

L'Ajuntament de Solsona treballa per concretar i que ha de servir per definir el programa de polítiques en la matèria a partir del 2018. La regidora de l'àrea, Yasmina Valderrama, ha presentat el projecte, aquesta setmana, al Consell d'Adolescents de Solsona.

El Pla Local de Joventut per al 2017 ja té assignada una partida de 15.700 euros. La intenció és, però, que el document que sorgeixi de cara al 2018 tingui participació. Tot plegat ha de servir per canalitzar les demandes dels joves solsonins de 12 a 29 anys.

«No té sentit que aquest document estigui redactat exclusivament des de la regidoria sense conèixer la realitat dels joves de Solsona», destaca la regidora. Per això la voluntat de l'Ajuntament de mobilitzar el sector més jove de veïns i veïnes, per fer-los partícips del projecte i «que siguin part activa en l'impuls d'accions que se'n desprenguin. Valderrama és conscient que no és una tasca senzilla, especialment per a la franja de 17 a 29 anys, que «està més diversificada».

Tenint en compte que les inquietuds dels joves poden diferir molt en funció de l'edat, el procés participatiu es treballarà en dues etapes d'edat diferents, de 12 a 16 anys i de 17 a 29. El contacte amb la primera franja es farà bàsicament a través del Consell d'Adolescents de Solsona, on hi ha representat l'alumnat solsoní de primer fins a quart d'ESO. Mentre que a partir dels 17 anys s'ha plantejat un procés obert amb la mobilització d'entitats locals juvenils i totes aquelles que tinguin presència de joves entre els associats. La primera sessió oberta de presentació a les associacions solsonines, que s'han identificat prèviament en un mapa, es programarà a final d'any.

Comissions de treball

La regidora confia que la participació anirà a més en futurs processos de debat «si els joves comproven que aquesta es tradueix en accions concretes». A més, l'Ajuntament organitzarà comissions de treball per fer un seguiment de les accions prioritzades. D'aquesta manera, es fomentarà «una participació compromesa en les polítiques de joventut, no basada en la redacció de cartes als Reis», sosté la regidora. L'empresa Raiels, especialitzada en desenvolupament local, implementarà i coordinarà el procés participatiu, que en si tindrà un cost de 5.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu