L'Agrupació Excursionista Ja Arribarem-Club té a punt el recor-regut de la 25a edició de la Caminada Popular de la vall de Lord, que es farà el dissabte 15 d'abril. Els organitzadors han preparat, aquesta vegada, un recorregut assequible per a tothom, de 13 quilòmetres, que resseguirà indrets dels municipis de Sant Llorenç de Morunys, Guixers i Navès. Per commemorar l'aniversari, l'entitat ha organitzat un sopar amb tots els 150 col·laboradors, que es farà aquest dissabte 8 d'abril.

Jaume Fruitós, president de l'agrupació excursionista, explica que la caminada continua en la línia d'altres cops, amb «la recuperació de camins i llocs pocs coneguts de la vall de Lord». L'entitat ha adequat el mirador del Verger que dedicarà a Josep Cases, un dels seus membres, que va morir per malaltia fa uns mesos. Per a dissabte 15, es preparen activitats culturals paral·leles, com en altres edicions, en què s'han fet demostracions d'oficis tradicionals de la zona, com el de guixer i aquell que feia ús del forn de guix o el de teuler. «Volem que sigui una sorpresa, però hi haurà afegit cultural», afirma Fruitós.

La caminada tindrà sortida entre 8 i 9 del matí a la plaça del Mur de Sant Llorenç , i l'itinerari passa per punts d'interès paisatgístic i cultural. Les inscripcions seran el dia abans a l'Oficina de Turisme de la vall de Lord, de 5 a 8 del vespre, o el dia 15 al lloc de sortida.