Segueix-nos a les xarxes socials:

Un ajut del Govern permet al Consell ampliar serveis socials

El Solsonès gestiona una subvenció de 681.000 euros de l'anterior executiu

Un ajut del Govern permet al Consell ampliar serveis socialsarxiu particular

La Generalitat de Catalunya, a través del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha signat amb el Consell Comarcal del Solsonès el contracte programa per al 2017, que preveu una aportació per a l'ens comarcal de 681.350 euros. Aquest acord, que va ser subscrit al seu moment entre les màximes responsables de les dues administracions, Dolors Bassa i Sara Alarcón, permetrà, en el cas del Solsonès, mantenir tres treballadors socials i dos educadors socials en les àrees bàsiques de serveis socials per cada 15.000 habitants.

A aquesta dotació de professionals, s'hi afegeix un treballador social i un educador, aquest dar-rer a mitja jornada, a partir d'un nou indicador que té en compte el nombre de persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, el nombre d'expedients d'infants i adolescents en situació de risc, el nombre d'expedients de dependència i la dispersió territorial. A més d'aquests professionals, es preveu la contractació d'un administratiu per desenvolupar les funcions de gestió que es derivin de la intervenció social. Aquestes noves contractacions permetran potenciar una millor atenció a la persona, perquè així els serveis socials puguin fer un salt qualitatiu.

La consellera comarcal d'Acció Social, Igualtat i Joventut, Sílvia Solé, ha destacat que aquesta dotació permetrà al Consell Comarcal «continuar donant resposta a les necessitats socials diverses que es plantegen i a persones en situació de risc». A més, Solé ha destacat la voluntat del Consell Comarcal i de la Generalitat de Catalunya de no escatimar «esforços ni recursos davant de les situacions més vulnerables».

Més serveis

A través del Contracte Programa també es podran gestionar totes les polítiques de joventut, alhora que incorpora els serveis laborals especialitzats en orientació, acompanyament i suport a la inserció, en un inici de les experiències pilot del Servei d'orientació i acompanyament a les famílies.

Finalment, el Consell Comarcal també ha destacat la millora del seu finançament pel que fa a les actuacions en matèria d'accessibilitat, la promoció, el reconeixement i la protecció de l'associacionisme i el voluntariat, els plans i mesures d'igualtat en el treball i els drets LGTBI. El Contracte Programa se signa entre el departament de la Generalitat i els diversos ens locals i supramunicipals.

Prem per veure més contingut per a tu