Segueix-nos a les xarxes socials:

El programa 'Al·lèrgicum' de Solsona visita la jornada manresana sobre al·lèrgies a les escoles

En les diverses xerrades, es posa de relleu la importància de saber actuar en casos de reaccions al·lèrgiques

El programa 'Al·lèrgicum' de Solsona visita la jornada manresana sobre al·lèrgies a les escolesAjuntament de Solsona

La formació proporcionada per la tercera jornada "Al·lèrgia i escola" organitzada a Manresa per la Fundació Althaia, dijous passat, hauria de ser per a tot el personal que treballa en una escola. S´hi va posar de manifest la importància de saber com actuar davant d´un cas d´anafilàxia causada per una al·lèrgia per part d´un alumne. Aquestes són algunes de les valoracions de la desena d´assistents a la jornada dels centres educatius solsonins que s´hi van traslladar en el marc del programa municipal "Al·lèrgicum".

Concretament, van assistir a la jornada vuit docents dels tres centres d´Arrels, Setelsis, l´Institut Francesc Ribalta i la llar d´infants Els Petits Gegants i la coordinadora tècnica d´"Al·lèrgicum", Laia Espasa. La convocatòria, que enguany duia per títol "Anafilaxi per aliments i asma", tenia per objectiu aprendre a identificar les reaccions al·lèrgiques que poden succeir en l´àmbit acadèmic i com actuar-hi.

En una primera xerrada es van explicar els conceptes bàsics sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, quins són els al·lèrgens que provoquen aquestes alteracions i com s´hi ha d´actuar. En una segona xerrada es van donar eines per atendre un alumnes que pateixi asma o un atac d´asma a l´escola. A més, una taula rodona va servir per compartir experiències i, finalment, en una part més pràctica, es va ensenyar els participants com subministrar adrenalina o com actuar en un cas d´atac d´asma.

Prem per veure més contingut per a tu