La formació proporcionada per la tercera jornada "Al·lèrgia i escola" organitzada a Manresa per la Fundació Althaia, dijous passat, hauria de ser per a tot el personal que treballa en una escola. S´hi va posar de manifest la importància de saber com actuar davant d´un cas d´anafilàxia causada per una al·lèrgia per part d´un alumne. Aquestes són algunes de les valoracions de la desena d´assistents a la jornada dels centres educatius solsonins que s´hi van traslladar en el marc del programa municipal "Al·lèrgicum".

Concretament, van assistir a la jornada vuit docents dels tres centres d´Arrels, Setelsis, l´Institut Francesc Ribalta i la llar d´infants Els Petits Gegants i la coordinadora tècnica d´"Al·lèrgicum", Laia Espasa. La convocatòria, que enguany duia per títol "Anafilaxi per aliments i asma", tenia per objectiu aprendre a identificar les reaccions al·lèrgiques que poden succeir en l´àmbit acadèmic i com actuar-hi.

En una primera xerrada es van explicar els conceptes bàsics sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, quins són els al·lèrgens que provoquen aquestes alteracions i com s´hi ha d´actuar. En una segona xerrada es van donar eines per atendre un alumnes que pateixi asma o un atac d´asma a l´escola. A més, una taula rodona va servir per compartir experiències i, finalment, en una part més pràctica, es va ensenyar els participants com subministrar adrenalina o com actuar en un cas d´atac d´asma.