Segueix-nos a les xarxes socials:

El capitell que simbolitza la unió de les famílies Torroja i Cardona tornarà al Castellvell solsoní

El capitell que simbolitza la unió de les famílies Torroja i Cardona tornarà al Castellvell solsoníanna pujol

Al Castellvell de Solsona, situat al terme municipal d'Olius, hi havia un capitell romànic que tenia gravats els escuts d'armes de les famílies Torroja i Cardona, que es van unir amb el matrimoni d'Agnès de Torroja i Ramon Folc VIII, senyora de Solsona i vescomte de Cardona. Els símbols de les dues famílies, una torre i un card, estaven gravats a la pedra de la muralla del Castellvell, just al punt on s'acaba l'escala que ressegueix el turó on s'alça el castell. Tots dos símbols, juntament amb la creu del monestir i un sol, formen part de l'escut de la ciutat de Solsona.

El Museu Diocesà i Comarcal solsoní ha encomanat al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, que és situat a Valldoreix, que faci la restauració i la còpia del capitell romànic, i la intenció és col·locar la còpia al Castellvell, al mateix indret, i que el museu se'n quedi l'original.

Segons fonts del Museu Diocesà, el Centre de Restauració retornarà a Solsona la peça durant els propers mesos, per poder-ne continuar el procés.

Prem per veure més contingut per a tu