11 de agost de 2018
11.08.2018

Odèn canvia el format del seu concurs de gossos d'atura amb una prova

10.08.2018 | 23:48

Odèn acull demà, diumenge 12 d'agost, la tretzena edició del seu concurs de gossos d'atura. Començarà a les deu del matí i esclourà amb el dinar i la sobretaula amb els pastors. Florenci Serra, pastor i president del concurs, destaca el dinar com a conjunció de públic i participants, de tal manera que poden «intercanviar experiències i històries diverses».

Una de les novetats d'aquest any és un canvi en el format de l'esdeveniment. «Es farà una sola

prova tota seguida que durarà deu

minuts, en comptes de les dues que fèiem abans. D'aquesta manera, podrem veure més estona el

gos treballant, podrem analitzar més el seu comportament», continua Serra, que és el segon any que exerceix de president i també serà un dels concursants. Ha entrat durant diversos anys a la competició i fins i tot en va ser guanyador els anys 2007 i 2014.


Exposició de collars

La història viva dels pastors i pastores catalans es podrà veure enguany a Odèn a través d'una exposició de collars de fusta. Enguany hi haurà deu participants: Hilari Novillo, Jordi Muxach, Juli Bayot, Armand Flaujac, Esteve Ribero, Víctor Bengoetxea, Javier Olaciregui, Ismael Boix, Javier Garcia, José María Pleguezuelos, Ferran Riu i el mateix Florenci Ser-ra. Entre els noms s'hi troba Ribero, el guanyador de l'any passat, a més de campions de Catalunya i d'Oceja, a l'Alta Cerdanya. En total, hi haurà cinc ramats de vint ovelles. «Un total de cent ovelles muntanyeses, també anomenades del país», afirma Serra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook