Actua és un pla de desenvolupament comunitari al baix Solsonès que, a part del cicle sobre dones i gestió del temps, també està portant a terme un seguit de xerrades al Solsonès sobre Economia Social i Solidària. La xerrada d'aquest dimecres sobre la gestió de cures en forma part.

Dijous passat, el càmping Cal Paradís de Salo va acollir una quinzena d'agents relacionats amb el turisme del territori. Segons l'organització, es van posar sobre la taula diferents models turístics, «des d'aquells arrelats al territori i a les persones que hi viuen fins a aquells que s'instauren amb l'objectiu d'acumular riquesa i endur-se-la del mateix lloc on la produeixen».

La trobada va posar de manifest que el turisme és un sector que s'ha de concebre com a «transversal, de diàleg i d'entrellaç amb altres sectors econòmics i socials», segons l'organització. La docent de la Universitat Autònoma Berezi Elorrieta va dir que el turisme sostenible és promoció rural. La taula també era formada per membres de la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'associació Territori de Masies.