La mestra i doctora en Psicologia M. Jesús Comellas encetarà dilluns dia 4 de febrer el cicle solsoní "Viure en un cos de dona". El col·loqui, programat inicialment pel passat 24 de gener, va haver d'ajornar-se per indisposició de la ponent. La nova convocatòria, adreçada a les àvies, es realitzarà a la Biblioteca Carles Morató a les 19.00 h.

La sessió porta per títol "Àvies. Devoció, obligació o esclavitud?" i se centrarà en el paper cabdal d'una generació de dones i homes que sostenen un sistema que no ha resolt el repte de la cura i la criança. Una "responsabilitat" que sovint topa amb el que seria un envelliment actiu i satisfactori. Comellas és mestra, doctora en Psicologia i autora del llibre Àvies i avis que malcrien i eduquen.

A més a més, durant el primer trimestre d'enguany Solsona celebrarà el quart i darrer cicle "Viure en un cos de dona", dedicat a analitzar els efectes en la salut femenina de les desigualtats i les deficiències en els sistemes de conciliació. Les ponents en seran reconegudes professionals en diferents àmbits que poden abordar aquesta problemàtica des de les perspectives de la salut física i emocional. El cicle és organitzat per la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Solsona i el SIAD del Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Associació de Dones del Solsonès.

El dia 21 de febrer el cicle continuarà amb un acte anomenat "La feina i la vida" que combinarà amb la projecció del curtmetratge F(r)iccions entre el treball i la vida, juntament amb un col·loqui posterior a càrrec de la doctora en Sociologia i professora jubilada de la UAB, Teresa Torns.

Finalment, el 14 de març la metgessa i endocrina Carme Valls i Llobet tancarà el cicle amb una conferència titulada "Els nostres cossos, les nostres vides". En aquest cas, Valls analitzarà l'impacte del patriarcat i les desigualtats en la salut femenina.