L'Ajuntament de Solsona no permetrà la celebració de cap acte en què es faci apologia del racisme, la xenofòbia, el genocidi i la discriminació, i condemnarà formalment totes les manifestacions i declaracions públiques en aquest sentit. També netejarà qualsevol pintada que aparegui a la ciutat que hi estigui relacionada. Així mateix, el consistori actuarà subsidiàriament denunciant aquestes actituds a les autoritats policials. Tots els partits polítics representats a l'Ajuntament estan d'acord amb aquesta moció. La iniciativa va néixer del grup municipal ApS-CUP a instàncies del CDR Solsonès. Representants d'aquest col·lectiu ho van poder defensar en el darrer ple municipial celebrat a la ciutat.

El text denuncia que els darrers mesos s'ha viscut el ressorgiment de l'extrema dreta amb «comportaments propis de temps pretèrits que crèiem superats», explica la membre del comitè. Fins i tot «alguns partits han esperonat el creixement d'aquests comportaments de caire feixista». Per aquest motiu, els CDR reclamen acció «contra la violència que s'ha desfermat pels carrers dels pobles i viles del nostre país».

Al costat del col·lectiu LGTBI

En la mateixa sessió plenària, la corporació va donar llum verd també a una moció d'ApS-CUP en favor de la implementació de la Llei 11/2014 per garantir els drets del col·lectiu LGTBI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Això suposa, entre altres acords, que l'Ajuntament farà difusió entre la ciutadania del Servei d'Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal, creat recentment per sensibilitzar la societat en aquest àmbit i per donar visibilitat al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals i queers.

Igualment, s'organitzaran periòdicament jornades de formació sobre les realitats LGTBIQ i, entre d'altres, es garantirà que la Policia Local compleixi protocols per atendre possibles casos que vulnerin els drets d'aquests col·lectius.

L'Ajuntament de Solsona també s'ha compromès a col·locar la bandera irisada al balcó consistorial cada 17 de maig, quan es commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.