08 de febrer de 2019
08.02.2019

La fiscalia arxiva la imputació de l'alcalde de Solsona per l'1-O

El ministeri públic no creu que hi hagi cap cas ni de desobediència ni de malversació en la tasca de Rodríguez com a alcalde

08.02.2019 | 18:10
Rodríguez, el 2017, a la sortida de la Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya

L'alcalde de Solsona, el republicà David Rodríguez, ha fet saber a través de les xarxes socials que "la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat les diligències" contra ell que havia obert en relació a l'1 d'Octubre. En la comunicació judicial, la fiscal indica a Rodríguez que s'arxiva perquè en el seu cas no s'aprecien ni suposats delictes de desobediència ni de malversació, que eren les dues imputacions que pesaven sobre l'alcalde solsoní.

Aquesta és la mateixa situació que han viscut darrerament alcaldes com Dionís Guiteras (Moià, ERC) o Valentí Junyent (Manresa, PDeCAT), i la que esperen altres com l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), o l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (PDeCAT). En el cas de Rodríguez, la seva causa es dirimia al TSJC ja que en el moment de ser reclamat per la fiscalia ell era diputat al Parlament de Catalunya. En el cas de Guiteras i Junyent, l'arxiu es va ordenar des de Manresa.

Rodríguez s'ha mostrat satisfet per l'arxiu a través de Facebook. "Una cosa menys de la que preocupar-se", ha afirmat. I s'ha mostrat compromès amb el procés iniciat pels partits independentistes per aconseguir la sobirania: "Seguim a punt pel que calgui: la democràcia es defensa exercint-la!".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook