L'Ajuntament de Solsona ha instal·lat la primera tirolina de la ciutat situada al parc infantil davant del Casal Cívic Xavier Jounou que es pot fer servir a partir d'aquesta tarda.

Es tracta d'una tirolina individual de 20 metres de llargada amb una estructura de fusta de pi que queda estèticament integrada en l'entorn. Les persones que en facin ús saltaran asseguts en una base des d'una altura de poc menys d'un metre i mig per lliscar mitjançant un cable.

Tot i que es pot fer servir a partir dels 3 anys, està pensada especialment per a infants més grans.

Aquesta era una de les propostes treballades durant aquest curs pel Consell d'Infants de Solsona, on hi ha representat l'alumnat de 3r a 6è de primària del municipi i que durant aquest crus ha proposat ampliar els parcs infantils de Solsona amb elements de jo que siguin aptes per a les seves edats. Després d'estudiar diverses opcions conjuntament amb els serveis tècnics municipals i valorar-ne els pressupostos, es va optar per la tirolina. Aquest òrgan de participació ciutadana és integrat per una vintena de representants de 3r a 6è de primària de totes les escoles solsonines. Coordinat per les tècniques dels Serveis Socials, es reuneix a l'Ajuntament com a mínim quatre vegades al llarg del curs.

L'empresa que ha creat i instal·lat la tirolina ha estat Parcs i Jardins de Catalunya amb un cost total de 7.820 euros.