La Biblioteca Carles Morató de Solsona ampliarà el seu horari d'obertura a partir del primer cap de setmana de desembre fins a mitjans de gener, coincidint amb l'època d'exàmens, per oferir als estudiants un espai d'estudi a la ciutat. Tot i que la mesura està encarada a l'alumnat, les instal·lacions estaran obertes a tothom qui vulgui utilitzar-les.

La biblioteca estarà oberta els dissabtes de 9 a 2 (excepte el dia 7 de desembre) i s'adaptarà el saló de les Homilies d'Organyà com a sala d'estudi els dissabtes a la tarda, de 3 a 8, i els diumenges al matí, de 9 a 2. Durant les vacances escolars de Nadal, la biblioteca també ampliarà els horaris entre setmana, i oferirà el servei de 9 a 2 i de 3 a 8, excepte els dies 24 i 31 de desembre, quan obrirà de 9 a 1. Tot i això, les instal·lacions tancaran els festius 6, 8, 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.

La iniciativa es portarà a terme a partir d'una proposta que va plantejar Joventut Solsonina que recollia la necessitat dels joves solsonins de disposar d'un espai d'estudi durant el període d'exàmens escolar.