Francesc Casafons i Fornell, conegut a Solsona com el Paco de l'Sport, va complir cent anys aquest dissabte, i l'Ajuntament el va voler felicitar ahir amb l'entrega d'un ram de flors i un diploma que deixa constància «d'una vida exemplar com a solsoní compromès amb la preservació de la memòria col·lectiva de la ciutat».

Després de la visita l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va assegurar que «és gratificant poder felicitar les persones que arriben a aquesta edat amb qualitat de vida i amb una energia envejable» i va afegir que «és positiu que la ciutat, encara que sigui amb un petit gest, en reconegui la trajectòria vital». Per aquesta raó, l'Ajuntament de Solsona s'ha proposat reconèixer a partir d'ara els ciutadans i ciutadanes que arribin als 100 anys de vida o més. La propera serà Maria Mas i Ramonet, que va néixer el 12 d'octubre del 1918.

Casafons és conegut amb el sobrenom de Paco de l'Sport en referència a l'establiment que va regentar la seva família durant molts anys en tres localitzacions diferents del nucli antic, i que va esdevenir un dels locals més coneguts a la ciutat. L'any 2013 el Paco de l'Sport va rebre el premi Signum com a reconeixement a la contribució al recull de la memòria oral de la ciutat.