El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona engega una campanya de Nadal enguany encarada als joves amb l'objectiu de convertir l'equipament en un lloc interactiu on es pot conèixer el patrimoni de la ciutat i de la comarca mitjançant una experiència amb la família o els amics. Per aconseguir-ho, el seu programa presenta dues activitats principals.

Els dies 27 i 28 de desembre i 2, 3 i 4 de gener es durà a terme el concurs «Tres, dos, un, càmera... museu!», que consistirà en el fet que als joves se'ls facilitarà un guió amb el qual juntament amb un grup d'amics hauran de rodar una pel·lícula utilitzant les instal·lacions del museu com a plató.

Per altra banda, el Museu Diocesà també formarà part de la iniciativa promoguda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran anomenada «Qui s'amaga al museu?». Es tracta d'un joc de pistes encarat als més petits que té l'objectiu d'atreure un públic més familiar.

A part d'aquestes activitats, el museu renova el seu horari d'hivern i obre de dimecres a dissabte d'11 a 17 h i els diumenges d'11 a 14 h fins al 15 de març. Per Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona romandrà tancat.