Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona fa un pla per reduir avaries a la xarxa d'aigua

El futur sistema de subministrament tindrà informació detallada del servei

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Solsona ha contractat la redacció del Pla director de la xarxa d'aigua potable a l'empresa Socade per un import de 16.800 euros. El projecte té l'objectiu de modernitzar les instal·lacions de la xarxa en baixa, millorar-ne la gestió i, per tant, oferir més bon servei a la ciutadania i estalviar recursos hídrics.

«És una eina molt potent per passar al segle XXI en la gestió de l'aigua a la ciutat», afirma l'engi-nyer municipal i tècnic responsable del Servei Municipal d'Aigua, Ramon Besora.

Aquest projecte també inclou la incorporació de dades a un sistema d'informació geogràfica (SIG), que permetrà fer un modelat de la xarxa i calcular les pressions i cabals de tots els punts, a més de tenir-la molt ben senyalitzada. En definitiva, amb aquest projecte «l'Ajuntament coneixerà exactament com és la xarxa i en quin estat es troba i, a partir d'aquí, apuntar millor a l'hora de planificar les actuacions que requereix», explica el regidor accidental de Serveis, Ramon Xandri.

Un dels principals objectius d'aquesta contractació és reduir les avaries i instal·lar més aixetes de pas, encara no se sap quantes, a tot el municipi per tal que «quan n'hi hagi, se'n redueixi l'afectació als abonats el mínim possible», assenyala Xandri. Es podrà treballar amb més precisió i no haver deixar tot un barri sense subministrament si és suficient tallar-lo només a un carrer, per exemple, mentre es treballa en una reparació. Segons l'enginyer municipal, «se sabrà exactament a quins veïns avisar i, en properes fases, fins i tot se'ls podrà enviar l'avís automàticament al mòbil».

El pla ha de servir per definir les millores futures a la xarxa atenent a les necessitats demogràfiques, industrials, econòmiques i mediambientals i, alhora, ha de fer més accessible el seu manteniment. De fet, «ha d'assegurar el subministrament ininterromput a tot arreu i en qualsevol època de l'any», afirma Besora, ja que actualment el subministrament no es garanteix per a tothom amb la mateixa pressió. Aquest nou instrument també es concebrà com un document dinàmic i permanentment actualitzable. L'engi-nyer municipal posa en relleu el fet que la xarxa es digitalitzi i s'informatitzi i el programa quedi en propietat de l'Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu