El conseller comarcal, Xavier Bertolín, va anunciar aquest dilluns al govern del Consell Comarcal del Solsonès, la seva renúncia posant més llenya al foc al conflicte que viu el govern d'ERC amb la majoria de municipis de la comarca, alguns del mateix partit republicà, que han expressat la seva contrarietat pel repartiment de la subvenció d'enguany del Pla de Camins, i amb tres d'ells demanant la dimissió de la presidenta Sara Alarcón si el Consell no canvia d'idea pel que fa a la manera de repartir la subvenció. La renúncia es farà oficial en el ple extraordinari del proper dilluns.

En aquest sentit, Bertolín que sent conseller de camins havia mostrat una posició contrària a la resta del govern del Consell apostant per un repartiment just entre els 15 municipis de la comarca, assegura a Regió7 que aquest conflicte ha estat "la gota que ha fet vessar el got".

L'encara conseller d'Obres i Camins, Protecció Civil i Urbanisme explica que des que va agafar el càrrec d'aquestes àrees s'ha dedicat a voltar per la comarca i a parlar amb tots els ajuntaments, independentment del seu partit polític, per la manera en que ell entén la seva funció com a conseller comarcal. Tot i així, lamenta tenir "la sensació que les decisions ja estan preses i que l'opinió dels consellers o dels municipis no compta gaire" i afegeix que "té la sensació que s'han posat més traves que facilitats a l'hora de desenvolupar les tasques que se'm van encomanar». En aquest sentit apunta al capdavant del Consell Comarcal dient que "la manca de confiança de la presidència i gerència dificulta de forma greu el funcionament del Consell Comarcal del Solsonès i la possibilitat d'acomplir les funcions que li pertoquen".

Bertolín també critica el fet que no va ser convidat en alguna reunió durant aquesta legislatura i que en una recent comissió de govern celebrada dijous passat, "es va evidenciar, des del meu punt de vista, una clara voluntat de dificultar a la pràctica el funcionament de la meva tasca com a Conseller".

L'odenès continuarà exercint com a regidor per ERC al seu Ajuntament tot i que deixarà de banda la seva feina a nivell comarcal. Tot i això assegura que "en la mesura que pugui continuaré treballant per a aconseguir un projecte de comarca clar, consensuat i de futur que en definitiva és el que tots volem".

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, va assegurar a aquest diari que respecta la decisió que ha pres Xavier Bertolín. «Ell ha exposat la seva renúncia tenint en compte una sèrie de consideracions amb les quals jo puc estar en major o menor grau d'acord, però accepto la seva renúncia perquè és una decisió que depèn d'ell».

La presidenta de l'ens comarcal va afirmar que encara han de parlar de com es reorganitzaran les conselleries des del partit republicà.