La biblioteca Carles Morató de Solsona adaptarà aquesta tardor amb mobiliari nou la zona infantil i la de premsa diària, uns treballs que feia temps que estaven pendents de fer-se.

D'una banda, fan falta taules adaptades als petits lectors, bucs per guardar-hi més llibres i, alhora, lloc per a les famílies acompanyants. De l'altra, sota el primer tram de l'escala, a la sala de premsa, es col·locarà un moble fet a mida per evitar topades dels usuaris i aprofitar més l'espai. Així, s'incorporarà a la zona infantil un espai per als més petits i s'hi col·locarà un banc que s'utilitzarà com a prestatgeria de contes i com a seient per als adults. Entre altres elements, s'hi instal·laran taules rodones de diferents mides. Aquest espai es concebrà com una àrea flexible amb la possibilitat de variar-ne el mobiliari segons les activitats que s'hi facin. A la sala de premsa, es tancarà el buit que queda sota l'escala amb un expositor integrat i es condicionaran espais de lectura amb suport.

El projecte d'interiorisme i redistribució d'aquestes zones ha anat a càrrec del despatx Lluerna Arquitectura per un import de 1.000 euros, i s'han adjudicat els treballs de fusteria a BECO Fusters per 5.900 euros. En aquests moments, l'accés a la biblioteca està limitat a dues sales amb 19 punts de lectura.