06 de octubre de 2020
06.10.2020
Regió7

Ataquen el sistema informàtic de l'Ajuntament de Guixers i demanen 75.000 euros

El consistori assegura que no va abonar els diners perquè disposaven de còpies de seguretat de tots els arxius

06.10.2020 | 16:18
Ataquen el sistema informàtic de l'Ajuntament de Guixers i demanen 75.000 euros

L'Ajuntament de Guixers va patir, a mitjans de setembre, un atac informàtic que els va deixar inutilitzat el sistema. Els hackers van encriptar i segrestar dades i fitxers per després demanar un rescat.

En concret, segons ha explicat l'alcalde de Guixers, Jordi Selga, 75.000 euros, a pagar amb la criptomoneda XMR. Els serveis informàtics de l'Ajuntament van poder recuperar els arxius a partir de les còpies de seguretat, pel que no van haver de pagar el rescat. També van denunciar l'atac als Mossos d'Esquadra que han obert una investigació.

Segons ha aclarit l'alcalde, Jordi Selga, els serveis informàtics han assegurat que no s'ha produït cap "pèrdua de dades confidencials". Assegura que, en un primer moment, van viure moments "angoixants", ja que avui en dia "tot ho tenim digitalitzat".

Segons el batlle, tot apunta a què, quan es van obrir els servidors perquè els treballadors municipals poguessin treballar des de casa, amb motiu del confinament, s'haurien generat "escletxes" que els hackers van aprofitar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook