Segueix-nos a les xarxes socials:

Recta final de les obres del monestir i del carrer de la Creueta de Sant Llorenç

El Museu i Centre d'Interpretació Vall de Lord disposarà d'una nova sala a l'històric edifici

Recta final de les obres del monestir i del carrer de la Creueta de Sant Llorençaj. sant llorenç de morunys

Sant Llorenç de Morunys encara la recta final de dos dels seus projectes més destacats d'aquest any, la tercera fase de la rehabilitació del monestir i la urbanització d'un tram del carrer de la Creueta complementat amb la instal·lació d'una xarxa de fibra òptica per als equipaments de la zona esportiva i escolar.

La Generalitat de Catalunya va iniciar les obres de la tercera fase de rehabilitació del monestir de Sant Llorenç de Morunys a principi del mes de juny passat. Aquesta actuació dotarà de més espai el Museu i Centre d'Interpretació Vall de Lord. L'àmbit d'actuació se centra principalment en la rehabilitació dels edificis de la Casa Prioral i Cal Morrut, que sumen un total de 1.042 metres quadrats, i les capelles que donen al claustre.

Les anteriors fases han permès la restauració del claustre i la consolidació de l'estructura, les cobertes i les façanes del conjunt del monestir; així com l'adequació d'un primer espai com a museu.

També entra en la recta final l'actuació que s'està duent a terme al carrer la Creueta. El projecte consisteix a urbanitzar un tram del carrer per adequar-lo al trànsit de vehicles i evitar que la zona escolar i esportiva es converteixi en un cul-de-sac en les hores punta. A més, el projecte també inclou la implementació d'una xarxa de fibra òptica que donarà servei als equipaments dels Bombers i l'ADF, la llar d'infants, l'escola, l'institut, el pavelló poliesportiu, el del futur local de joves, la piscina municipal i la sala polivalent.

D'altra banda, també s'han iniciat les obres que han de permetre tenir un itinerari pavimentat per a vianants que arribarà fins al camí del Santuari.

Prem per veure més contingut per a tu