L'Ajuntament de Solsona ha apostat per transformar tres plataners que s'havien de tallar, a prop de l'escola Arrels II, en peces escultòriques. Les figures, esculpides directament als troncs i pintades, són obra de l'artesà local Fernando Mostacero. Amb la iniciativa, explica l'Ajuntament, es busca apropar a la ciutadania aquest tipus d'art escultòric, típic dels països nòrdics, i alhora donar un nou ús als arbres abans que desapareguin.

Els darrers dos mesos han aixecat expectativa les figures que han sortit de tres plataners de l'avinguda del Cardenal Tarancón, just davant de l'escola Arrels II. Són un bufó, un rei i un os amb eines de mecànic esculpits directament als troncs i pintats.

Són arbres urbans que s'han de tallar, en dos casos pel perill que comporta el fregament de la capçada amb una línia elèctrica, i en un altre, pel fong que ha afectat greument el seu estat. D'aquesta manera «s'apropa a la ciutadania un tipus d'art escultòric, amb més tradició als països nòrdics, en què es dona un últim ús als arbres abans que desapareguin», segons va explicar el regidor de Parcs i Jardins, Ramon Montaner.

El consistori preveu estendre aquesta iniciativa al parc que connecta la Sala Polivalent i el Casal Cívic en un castanyer d'índies que es troba en molt mal estat.