Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Llorenç de Morunys té 40 positius en un brot que per primera vegada afecta la residència

Les proves han detectat covid-19 en 2 usuàries i 4 treballadores del centre de gent gran, que fins ara era verd

Sant Llorenç de Morunys té 40 positius en un brot que per primera vegada afecta la residència

Sant Llorenç de Morunys es troba en una situació complicada ja que han arribat a la seva màxima afectació des de l´inici de la pandèmia. Des que el passat 2 de desembre es detectessin dos positius al municipi, ahir el nombre de casos de covid-19 confirmats ja era de 40, dels quals 7 són persones relacionades amb la residència d´avis La Vall, que no havia tingut cap positiu des de l´inici de la pandèmia.

Les proves PCR realitzades aquest dimecres a Sant Llorenç de Morunys van detectar 22 nous positius, que cal sumar als 11 detectats a partir de dilluns d´aquesta setmana. També es van realitzar PCR a tots els treballadors de la residència i en va sortir un nou positiu. Així, l´equipament compta amb 7 casos de covid-19 dels quals 4 són treballadores, 2 són usuàries amb simptomatologia lleu i 1 és una persona que havia d´entrar a fer substitucions.

Segons la directora de la residència, Elvira Grífol, actualment tots els usuaris es troben aïllats fins que no es duguin a terme avui les proves PCR a tots els residents per conèixer l´abast de la infecció, tot i que assegura que no n´hi ha cap que presenti símptomes.

Per altra banda, el grup de 2n d´ESO de l´Institut Escola de la Vall de Lord es troba confinat des del passat divendres després que es detectessin 7 positius en aquesta classe de 14 alumnes. Segons explica l´alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, a part dels 7 alumnes de 2n d´ESO s´han detectat 8 positius més en altres grups, però el Departament ha decidit no tancar les altres classes perquè a l´haver-hi el pont no hi ha hagut contacte entre els alumnes d´aquests grups.

A més de les proves que es duran a terme a la residència, avui també es faran PCR als contactes estrets dels positius detectats aquest dimecres. Riu destaca que es tracta d´una «situació preocupant» però que l´afectació de la residència és estable. A més, el batlle afirma que no hi ha cap cas greu al municipi i que la majoria són assimptomàtics.

Actualment el Departament de Salut està treballant per determinar l´origen dels brots que han afectat la residència i l´Institut Escola de Sant Llorenç de Morunys.

Prem per veure més contingut per a tu