L'Ajuntament de Solsona va aprovar, per segon cop, el conveni amb el Consell Comarcal necessari per dur a terme el projecte de l'Illa Cultural, amb tots els vots a favor excepte el d'ApS-CUP, que es va abstenir.

El regidor Ramon Xandri va explicar que, tot i que el timó de l'obra el portarà el Consell Comarcal del Solsonès, que ha estat l'ens destinatari de la subvenció FEDER d'aquest projecte, l'Ajuntament s'encarregarà de l'execució.

La inversió, que té un cost de prop d'1,8 milions d'euros, disposa d'una subvenció FEDER de 746.202 euros, una de la Diputació de 373.101 euros i el consistori hi destinarà 686.506 euros de recursos propis. L'obra ha d'estar acabada, com a màxim de tard, el 31 de desembre del 2023.

L'únic punt discrepant va ser el dels cupaires. El seu regidor, Òscar Garcia, va exposar els dubtes que li genera el conveni en el sentit que no reflecteix com es gestionarà l'Illa Cultural durant els cinc anys en què la titularitat de l'equipament serà del Consell Comarcal, ni les responsabilitats que se'n derivaran.