L’Ajuntament d’Olius projecta la instal·lació de dues càmeres de videovigilància al nucli del Pi de Sant Just per tal de millorar la seguretat a la urbanització i ajudar als Mossos d’Esquadra en altres operacions policials.

El consistori oliuenc ja té la instal·lació pressupostada, per un valor que ronda els 18.000 euros, i una partida reservada per tal de tirar endavant aquesta actuació en els propers mesos. La intenció és posar dues càmeres diferents. Una quedaria situada a l’entrada de la urbanització venint des de Manresa i la segona es col·locaria davant de la nau de prefabricats Pujol i controlaria la C-55 i l’accés i sortida al polígon industrial.

Es tracta de càmeres que controlen el trànsit i totes les matricules dels vehicles que hi passen. L’alcalde d’Olius, Antoni Márquez, explica que la idea de posar les càmeres ha estat sobre la taula des de fa més de cinc anys. Degut als robatoris que patien els habitatges de la urbanització i a les queixes dels veïns, el consistori va començar a treballar-hi fa més de cinc anys. A finals del 2019 es va crear un conveni per possibilitar que els Mossos poguessin tenir control de les càmeres dels municipis on no hi havia Policia Local, que era el que havia impedit que la iniciativa no tirés endavant al municipi. Després d’un any d’impàs arran de la pandèmia, ara el consistori confia en poder tenir les dues càmeres abans d’acabar l’any, i no descarta instal·lar-ne noves de videovigilància en punts estratègics del nucli en un futur.

Pel que fa als robatoris, Màrquez apunta que la situació ja no és tan alarmant com en anys enrere, tot i que assegura que encara és important millorar la seguretat del Pi de Sant Just. «L’any abans de la pandèmia els robatoris ja van ser molt escassos. Hi va haver una bona estratègia per part dels Mossos i gràcies a això es va dissuadir molt l’actuació de delinqüents a la urbanització», explica Màrquez, que afegeix que a més de millorar la seguretat del seu nucli urbà, les càmeres també seran útils per tota la comarca ja que la carretera que passa pel Pi de Sant Just és el principal punt d’entrada i sortida del sud del Solsonès.