El nomenament d’un alcalde és un dels actes més solemnes d’un Ajuntament, però la sessió d’aquest dissabte a Solsona s’ha tenyit d’històrica per la investidura de la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert. Després de la renúncia de David Rodríguez i amb la majoria absoluta de la que gaudeix ERC en el consistori, la seva investidura es donava per assegurada i ha rebut vuits vots a favor i només n’hi ha hagut tres en blancs. Després de rebre la vara de la mà de Rodríguez, Gisbert ha assumit el càrrec agraint totes les persones que en els darrers mesos, quan ja es donava per fet que ella seria alcaldessa, li han donat suport i a familiars i amics que durant al seva vida han estat al seu costat.

En el seu primer discurs, un cop ha agafat les regnes de l’Ajuntament, s’ha centrat en explicar el seu tarannà, un caràcter que vol que sigui la guia del seus dos anys de mandat, el temps que queda fins les properes eleccions. “No per ser dona vull ser valorada diferent”, advertia en les primeres paraules de la seva intervenció, tot recordant que és un fet transcendental que l’Ajuntament estigui en mans d’una dona per primera vegada. Gisbert també ha volgut destacar la fortalesa del teixit associatiu de Solsona i n’ha dit que és una actiu. Més que parlar de projectes en una legislatura que porta dos anys en marxa, s’ha volgut centrar en els valors que sempre l’han acompanyat, i per aquest motiu es disposa a governar de forma “honrada, humil i propera” per fer “una ciutat millor”.

A la sala de plens, a causa de les restriccions de la covid, només hi havia els regidors, familiars de la nova alcaldessa i l’excalcalde Jordi Riart, a part dels dos futurs nous edils de la corporació municipal. A fora, un cop acabada la sessió plenària, l’esperaven una quarantena d’amics i coneguts, que l’han aplaudit tot mostrant-li el suport.