Avui mateix es comença a administrar la tercera dosi del vaccí contra la covid-19 a les persones grans de les residències d’avis del Solsonès, a Solsona i Sant Llorenç de Morunys. La dosi addicional, tal com va anunciar la conselleria de Salut, de moment es posa únicament a les persones residents en geriàtrics, per la seva condició d’edat avançada i als pacients immunodeprimits.

D’altra banda, el Centre Sanitari del Solsonès va informar ahir que a la comarca s’han administrat 6.257 dosis des del mes de març fins ahir. Del total, 771 es van posar en les vacunacions sense cita que es van dur a terme a la Sala Polivalent de Solsona, mentre que la resta, 5.486, s’han injectat des de l’ens de salut de Solsona i també al SubCAP de Sant Llorenç de Morunys. «Aquestes xifres posen de manifest no només l’important volum de feina assumit per infermeria, sinó també la ingent tasca logística i administrativa per quadrar dosis i citar la ciutadania», expressen fonts del Centre Sanitari.

L’ens de salut comarcal i l’Ajuntament de Solsona recorden que aquelles persones que no hagin rebut el vaccí o que no tinguin la pauta completa, poden demanar hora a través de l’aplicació vacunacovid.catsalut.gencat.cat, on es pot cercar el CAP de referència.

9 nous positius en una setmana

La xifra de contagis de coronavirus al Solsonès ha experimentat un lleuger ascens la darrera setmana amb nou nous positius, tres més que en la setmana anterior. El Centre Sanitari els ha diagnosticat a través de 131 proves PCR, que han donat set positius i 18 tests d’antígens ràpids, que n’han certificat dos.

El risc de rebrot al Solsonès ha crescut fins a situar-se en 195,21 punts ahir i a Solsona l’índex s’ha disparat en més de cent punts fins als 287,47. També ha pujat la taxa de reproducció de l’epidèmia fins a 2,18.

En l’àmbit escolar, aquest dilluns es va comunicar el confinament dels alumnes de la classe de 3r d’ESO A de l’Institut Francesc Ribalta que encara no havien assolit la immunitat. La resta de grups escolars de la comarca continuen fent activitat normal. Tenint en compte les indicacions del Departament de Salut, aquells alumnes que estiguin vacunats amb pauta completa o hagin passat la covid-19 podran continuar assistint a les classes de forma presencial.