Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Solsona no farà pagar més IBI als propietaris dels pisos buits

El consistori va aprovar, amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, la modificació de les ordenances fiscals i els preus públics que presenten molts pocs canvis respecte als anteriors

L'Ajuntament de Solsona no farà pagar més IBI als propietaris dels pisos buitsArnau Valverde

L'Ajuntament de Solsona no contempla perjudicar als propietaris que tenen pisos buits a Solsona amb un cobrament de l'IBI més elevat. El consistori ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals i els preus públics, que són molt similars als que hi havia anteriorment. Tot i això, el debat entre el govern d'ERC i el grup de l'oposició ApS-CUP va estar marcat per la gestió dels habitatges buits de Solsona i per l'aplicació d'una tarifa progressiva a la ciutat.

La regidora cupaire, Pilar Viladrich, va posar en dubte que les ordenances proposades pel govern tinguin en compte la política d'esquerra i va posar com exemple que no contemplin apujar l'IBI als propietaris que tenen pisos buits a Solsona. "Sabem que no seria d'aplicació immediata, però podria estar inclòs en les ordenances", va assegurar Viladrich. El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, va dir que li agradaria "treure el caire polític" a aquesta mesura. Xandri va assegurar que el govern municipal no veu amb mals ulls aquesta iniciativa però "sempre que sigui legal i que es pugui aplicar". En aquest sentit Xandri va recordar que s'està pendent de l'aprovació de la nova llei d'habitatge i que els serveis tècnics han recomanat prudència en aquest sentit.

Sobre la tarificació progressiva, és a dir, que els que tenen menys ingressos hagin de pagar menys impostos i viceversa, Viladrich va dir que "és una llàstima" que el govern encara no contempli aplicar-la a la ciutat. "No s'està activant la política d'esquerra", va dir la portaveu d'ApS-CUP. Per la seva banda, Xandri va apuntar que "és molt difícil aplicar la tarificació progressiva de forma justa" i en aquest sentit els serveis tècnics també van demanar prudència.

Pel que fa a les ordenances aprovades, el regidor d'Hisenda va assegurar que "són moments difícils per prendre decisions" i va assegurar que l'objectiu és que la ciutadania no noti les conseqüències de, per exemple, les pèrdues que podria comportar la sentència d'anul·lació de l'impost de la plusvàlua. Respecte a la taxa per la recollida d'escombraries, es va adaptar a l'entrada del servei porta a porta. En aquest sentit, però, Xandri va assegurar que el primer any el servei tindrà un dèficit previst d'11.000 euros.

La modificació es va aprovar amb 6 vots a favor, d'ERC, i 6 en contra dels tres grups de l'oposició, però van tirar endavant pel vot de qualitat de l'alcaldessa, Judit Gisbert.

Prem per veure més contingut per a tu