El tancament durant els últims temps dels principals portals que allotjaven enllaços per descarregar o visionar sèries i pel·lícules ha deixat els usuaris sense moltes opcions per accedir de forma gratuïta als continguts que fins ara havien estat utilitzant sense pagar cap preu a canvi.

La nova Llei de Propietat Intel·lectual preveu mesures més dures per lluitar contra aquest tipus de portals web, de manera que seran molts els que pensaven que els usuaris mai podrien tornar a gaudir d'una època de 'barra lliure' com passava abans amb portals o serveis com els que oferien Megaupload, Cinetube, Sèries i Pelis Pepito, Series.ly o Pel·lícules i Sèries Yonkis, entre d'altres.

Malgrat això, diverses pàgines han aparegut immediatament com alternativa a aquests portals. Sobre aquestes webs plana l'amenaça d'un pròxim tancament, ja que desafien la reforma sobre la Llei de Propietat Intel·lectual que va entrar en vigor el passat 1 de gener i que persegueix els portals que recopilen enllaços de contingut audiovisual que poden vulnerar els drets de autor.

Per ara, però, els administradors d'aquests nous portals han optat per omplir el buit deixat per les pàgines de descàrregues que han tancat i ofereixen enllaços a un ampli catàleg de pel·lícules, sèries i documentals que poden ser descarregades o visualitzades en format streaming.

Peliculas sèries online PORDEDE.COM

Aquest portal es presenta com el successor de Series.ly, tot i que ja existia abans de la seva reconversió. Es presenta amb una interfície i uns menús atractius i intuïtius i ofereix serveis com un sistema de votació de continguts i enllaços amb el qual podem comprovar la qualitat de les sèries o pel·lícules que volem visualitzar. A més, aquest portal també ofereix la possibilitat de realitzar un seguiment de sèries i llistes creades pels usuaris o filtres de recerca de continguts. D'aquesta manera, el seu funcionament s'assembla al d'una xarxa social, amb la possibilitat també de crear una llista d'amics per compartir amb ells continguts i valoracions.

Peliculas sèries online SERIESFLV.NET

Un altre dels portals que han agafat a Series.ly com a inspiració. En aquest cas, aquesta pàgina web d'origen mexicà ofereix un llistat d'enllaços a sèries amb diferents varietats d'àudio i subtítols. Una de les característiques principals de Seriesflv.net és la seva rapidesa. En aquest sentit, al portal es poden trobar els links als capítols de les sèries de forma gairebé immediata a la seva emissió a les cadenes internacionals de televisió corresponents.

Peliculas sèries online SERIESDANKO.COM

Malgrat els insistents rumors sobre el seu imminent tancament, aquest portal de visualització de continguts multimèdia segueix resistint, oferint actualitzacions pràcticament constants de sèries de tots els gèneres. Aquest portal ofereix produccions tant estatals com internacionals, i permet tant el seu visionat en streaming com la seva descàrrega. A més, també inclou programes de televisió al complet que podem visualitzar a la web.

Peliculas sèries online SERIES.MU

Aquest nou portal web engloba un ampli catàleg de sèries i pel·lícules antigues i actuals. Per accedir-hi cal primer registrar-se (es pot fer amb invitació o sense). Per a cada sèrie disposaràs d'una petita sinopsi, valoració, any d'estrena, nombre de capítols disponibles i una llista amb el títol de cada capítol. Tu tries si vols veure les sèries online en format streaming o si prefereixes descarregar-les. En cada enllaç tindràs disponible la qualitat del vídeo, el tipus d'idioma del capítol o pel·lícula en qüestió i el servidor en el qual es troba allotjat. A més, cada sèrie i pel·lícula disposa d'una opció "seguir" a través de la qual podràs rebre avisos quan s'afegeixin nous links o nous capítols. Així, no hauràs d'estar pendent de quan surt un nou capítol de la teva sèrie preferida.

Peliculas sèries online CUEVANA 2

Malgrat el seu nom, la veritat és que l'origen d'aquesta web no és el mateix que el de Cuevana. En aquest cas, per operar amb Cuevana 2 no és necessària la instal·lació de cap programari extra. Podrem fer-ho únicament no el nostre navegador web, que ens permetrà reproduir contingut multimèdia en streaming. Encara que per ara el catàleg no és molt ampli, Cuevana 2 ens permet de forma molt senzilla veure pel·lícules o sèries de forma automàtica, ja que els continguts es troben embeguts.

Peliculas sèries onlineSERIESYONKIS.SX

Després del seu tancament provisional, aquest nou portal va reaparèixer l'any passat com una còpia exacta del seu original. Ho va fer, però, des del Carib i concretament des de la Illa de Sant Martin, tal com indica la terminació del seu domini 'sx'.

Això és l'únic que ha canviat, ja que el portal ofereix el mateix disseny i la mateixa interfície i funcionament que el seu antecessor, oferint un llistat d'enllaços a un ampli catàleg de sèries. A més, ofereix també notícies sobre l'última actualitat relacionada amb sèries de televisió.

Peliculas sèries online POPCORNTIME.IO

Aquest portal està disponible per als usuaris de Windows 7 o superior, Mac OSX 10.7 i superior i Linux i requereix la descàrrega d'una aplicació a través de la qual es pot accedir als continguts que ofereix.

Concretament, aquest aplicació permet reproduir pel·lícules i sèries via streaming aprofitant el protocol BitTorrent. Malgrat els desavantatges fet de dependre de la descàrrega d'una aplicació, l'ampli catàleg de sèries i pel·lícules que ofereix la converteixen també en una opció interessant.