L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ja ha arribat als ordinadors. La demanda de molts usuaris de l'aplicació ha estat escoltada i ara ja pot usar-se a través de la web oficial a l'ordinador, tot i que de moment tan sols és compatible amb el navegador Chrome de Google.

Aquesta versió web de l'aplicació permet xatejar amb els contactes guardats en el mòbil directament des de l'ordinador. El seu ús és realment senzill, però davant els possibles dubtes que puguin sorgir, t'expliquem pas a pas com utilitzar WhatsApp en el teu ordinador.

Pas 1: El primer és actualitzar l'aplicació a la versió més recent (2.11.498 o 2.11.500 -aquesta segona és la versió beta-) i instal·lar-la.

Pas 2: Esborrar la «caché» de l'aplicació. Per a això, cal anar a ajustos del telèfon, punxar a "administrador d'aplicacions" o "aplicacions", depenent de l''smartphone'. Una vegada dins, cal anar a la pestanya de «caché» i prémer el botó "esborrar «caché»".

Pas 3: Dirigir-se al servei web de Whatsapp a web.whatsapp.com i generar el codi QR.

Pas 4: Obrir WhatsApp i punxar al botó d'"ajustos". S'obrirà el desplegable i caldrà punxar a "WhatsApp Web". Una vegada fet això, s'obrirà un lector de codi QR per escanejar el que ens proporciona la web de WhatsApp.

Una vegada finalitzat el pas 4, WhatsApp s'obre directament a la pantalla de l'ordinador i es pot utilitzar com si de l'aplicació mòbil es tractés.

Cal tenir en compte que el servei web de WhatsApp té certes restriccions, com que cal mantenir el telèfon amb cobertura de dades, ja que la versió per a web es tracta d'un simple mirall de la versió mòbil i utilitza les dades de l'smartphone i no la connexió a internet de l'ordinador.

Una altra de les limitacions és que només és compatible amb el navegador de Google, Chrome, i amb Android, BlackBerry i Windows Phone, quedant fora del servei els iPhone.

Malgrat les limitacions d'aquesta primera versió, WhatsApp web és una de les funcionalitats que molts dels usuaris de l'aplicació de missatgeria instantània portaven temps demanant.