Un grup d'investigadors de la Universitat d'Osaka, al Japó, ha desenvolupat un robot que s'assembla a un nen humà i que pot 'sentir' dolor quan rep descàrregues elèctriques.

El robot, que es diu Affetto i ha estat en desenvolupament durant més de vuit anys, rep les descàrregues elèctriques a través de la pell i quan les rep fa un gest de dolor.

Affetto va començar sent un cap sense pèl que únicament podia fer expressions facials limitades a moviments d'ulls i boca. Ara té pèl, una pell de silicona artificial millorada i diversos actuadors pneumàtics que permeten que faci expressions més reals.

Aquests actuadors pneumàtics s'estenen i es contreuen creant una cosa similar a un moviment muscular facial quan el robot somriu, obre els ulls i ara també quan rep una descàrrega elèctrica.

L'objectiu d'aquest grup d'investigadors és desenvolupar un sistema perquè els robots sentin, reconeguin i reaccionin al dolor, segons ha explicat Gizmodo.

Una forta descàrrega elèctrica podria generar un dany en el sistema del robot i, si aquests robots reaccionen a aquest dany, els humans podran reconèixer si té problemes abans que falli.