Segueix-nos a les xarxes socials:

Així són les Apple Vision Pro, les primeres ulleres de realitat mixta d'Apple

El preu de sortida serà de 3.499 dòlars i estaran disponibles a principis del 2024 als Estats Units

Així són les Apple Vision Pro, les primeres ulleres de realitat mixta d'AppleLoren Elliott

 Apple va anunciar aquest dilluns el llançament d'Apple Vision Pro, un set d'ulleres i auriculars de realitat mixta amb el qual els usuaris podran experimentar experiències de realitat virtual (VR) i realitat augmentada (AR).

Aquesta és la primera introducció de nous productes des del llançament del seu rellotge Apple Watch en 2015 i la companyia l'ha qualificat com una nova era en la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC, en anglès).

El preu de sortida serà de 3.499 dòlars i estaran disponibles "a principis del pròxim any als Estats Units", un preu molt més alt que el dels seus competidors. La companyia encara no va donar detalls de la sortida i els preus en altres països.

Tim Cook, el principal responsable de la companyia, va descriure aquesta tecnologia com alguna cosa que "sembla màgic" i "un producte revolucionari".

"Vision Pro és un nou tipus de computadora que augmenta la realitat en combinar a la perfecció el món real amb el món digital", va explicar Cook i va dir que amb aquesta tecnologia -que els usuaris poden controlar amb els seus propis ulls i mans sense la necessitat de cap comandament- "la pantalla ja no limita el món que envolta (a l'usuari)".

ULLERES QUE PERMETEN VEURE A ALTRES PERSONES

La tecnologia d'Apple Vision Pro permet que quan una altra persona s'acosta a l'usuari que porta les ulleres, l'usuari pugui veure en la seva pantalla a aquesta persona. A més, l'altra persona podrà veure els ulls de l'usuari, ja que la pantalla negra que els cobreix s'esvaeix quan hi ha algú a prop.

Cook va destacar que algunes de les activitats que els usuaris poden fer amb aquestes ulleres són "mirar les seves pel·lícules, programes i esports i submergir-se en els jocs en una pantalla gegant envoltada d'àudio especial i connectar-se amb les persones com si estiguessin compartint el mateix espai".

A més, el set -que és semblant a unes ulleres d'esquí- es podrà utilitzar com una pantalla externa d'un Mac.

Apple, que porta treballant en aquest projecte set anys, ha creat versions de realitat virtual d'algunes de les seves aplicacions com a Safari, FaceTime, Apple TV i Apple Books, entre altres.

Prem per veure més contingut per a tu