05 de maig de 2018
05.05.2018
40 Años
40 Años

El 33 viatja a la Barcelona de la utopia dels anys 70

?El programa «El documental» recupera la producció de Morrosko Vila-San-Juan que retrata els temps de la disbauxa i la cultura underground

05.05.2018 | 00:16

n Aquesta nit, a les 22.40 h , El documental, del 33, recupera el treball de Morrosko Vila-San-Juan Barcelona era una festa (Underground 1970-1980). La coproducció de TV3 és el retrat de l'esclat d'una joventut empesa pel moviment hippy, les drogues, el rock- and-roll i les ànsies de llibertat.

La dècada dels 70 és clau per entendre l'evolució del país, que té com a capital cultural Barcelona. La ciutat és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista, d'arreu d'Espanya, que crea, des d'una posició purament underground, un espai de llibertat on té lloc una autèntica revolució dels costums i una explosió de creativitat.

La Barcelona dels anys 70 va veure néixer, i morir, la contracultura més activa i activista, enmig d'una festa que semblava que no s'acabaria mai. A partir d'entrevistes i imatges d'arxius, el documental recrea l'ambient underground d'aquella Barcelona que va començar a desbocar-se uns anys abans de la mort de Franco. Música, còmics, premsa marginal, drogues, llibertat sexual i valors hippies van plegats en una ciutat que semblava que bullia a la Rambla i que va tenir a la Sala Zeleste un dels seus locals de referència.

Els dibuixants Nazario Luque, Xavier Mariscal i Josep Farriol Pepichek, el músic Pau Riba, el periodista Josep M. Martí Font, l'escriptor Quim Monzó, la fotògrafa Marta Sentís o el director de la revista Ajoblanco, Pepe Ribas, entre d'altres, expliquen com van viure aquella època d'utopia i festa desenfrenada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook