n El productor, director i disse-nyador d'efectes especials de The Walking Dead, Greg Nicotero, va assegurar ahir al festival de cinema de Sitges que hi haurà sèrie tres o quatre anys més. El certamen va projectar dilluns el primer capítol de la novena temporada, que precisament va ser dirigit per Nicotero. Va assegurar que volen tornar en aquesta temporada als episodis «més emocionals i amb més sentiment». Sobre el cinema de zombis, va manifestar que sempre hi haurà espai per a bones pel·lícules mentre hi hagi bones històries i guions que explicar.

En la roda de premsa, Nicotera va apuntar que l'objectiu era anar en la direcció on estava la sèrie The Walking Dead en les temporades 2, 3 i 4. «Volíem tornar a l'esperit d'aprofundir més en els personatges», va assenyalar. Així mateix, va recalcar que la interacció entre els personatges augmenta perquè l'objectiu «és tornar als episodis més emocionals». El responsable de la reexida sèrie apocalíptica del canal AMC també va admetre que encara no s'ha parlat del final, però va assegurar que seguirà tres o quatre anys més segur. El productor va afegir que la història anirà evolucionant i estan arribant nous personatges «excel·lents» que li donen un toc diferent.

El comiat de Rick Grimes

El dissenyador d'efectes especials també es va referir a la sortida d'Andrew Lincoln (Rick Grimes) de la sèrie. «És una pena, però fa vuit anys que és a la sèrie i trobava a faltar dedicar-se més a la seva família», va destacar. Sobre els films de zombis, Nicotero va explicar que se'n seguiran creant mentre hi hagi històries bones que explicar, i va posar com a exemple Train to Busan, del director Yeon Sang-ho, que es va projectar a Sitges. Va apostar per buscar girs que les facin més fresques i va recordar que va treballar amb George Romero i Tom Savini en els seus inicis, i va admetre que no s'hauria imaginat mai, 35 anys després, estar en un festival celebrant la seva carrera.