La Fundació Universitària del Bages i la Societat Italiana de Podologia (SIPO) han signat un conveni amb la finalitat d´oferir un itinerari específic del Grau en Podologia adreçat a podòlegs italians. Aquest itinerari té com a finalitat que titulats en podologia a Itàlia ampliïn les seves competències, ja que el programa universitari de la ´Laurea en Podologia´ a Itàlia és menys ampli. Per oferir aquest programa específic, la institució universitària ha programat 10 estades, entre els mesos de setembre i juny, de quatre dies de durada al Campus UManresa. Està previst que hi participin entre 15 i 30 alumnes.

La formació específica que rebran els titulats italians té com a finalitat que adquireixin competències professionals en terapèutica farmacològica, cirurgia podològica, Patologia podològica del genoll i el maluc, cirurgia de mínima incisió en el peu, introducció a la recerca i aplicació de noves tecnologies en biomecànica.

Es tracta que els podòlegs italians puguin ampliar competències professionals per exercir la Podologia d´acord amb la normativa espanyola, que facin formació pràctica de cirurgia en un entorn real com el quiròfan de la CU+, que millorin el seu prestigi com a professionals i que rebin una formació complementària de qualitat en els equipaments d´UManresa i la CU+, que estan dotats de tecnologia puntera en l´àmbit de la podologia.

L´acord de col·laboració l´han signat recentment el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i el president de la Società Italiana di Podologia, Luca Avagnina.

La signatura del conveni arriba quan la primera edició d´aquest programa finalitza la seva primera edició, a través de la qual està previst que es re-graduïn un total de 17 podòlegs italians. A més, formalitza la col·laboració existent fins ara entre la societat italiana i la institució universitària manresana, que s´ha concretat en activitats de formació continuada de podòlegs italians a Manresa i en l´organització d´activitats formatives conjuntes, com un curs de cirugia unguial del qual ja se n´han celebrat dues edicions i un curs d´especialització en biomecànica.