Una exposició al vestíbul de la FUB1 mostra des d'aquest mes de maig fins a finals del mes de juliol l'exposició "Els valors ens donen valor", una mostra que aplega les 9 obres que representen els valors de la Fundació Universitària del Bages – UManresa. Els artistes del taller ocupacional "L'Art de viure" de la Fundació Ampans han estat els encarregats de plasmar en una obra artística els quatre valors que identifiquen el model pedagògic de la Universitat i els cinc valors corporatius de la institució. L'exposició s'emmarca dins del programa d'actes que durant aquest any commemora els 25 anys de la UVic-UCC.

Un procés reflexiu i artístic col·lectiu

La definició dels valors del model pedagògic i corporatius de la Universitat són resultat de dos processos participatius que es van dur a terme entre el personal docent, d'administració i serveis i assistencial de la institució. En el procés sobre el model pedagògic, el personal docent va arribar a la conclusió que els valors que cal transmetre a l'alumnat, com a element imprescindible de la seva formació, són l'humanisme, el rigor acadèmic, el professionalisme i el compromís. Pel que fa als valors que defineixen la corporació, el personal va concloure que són el treball en equip i la col·laboració, la confiança, el compromís, l'esperit emprenedor i la innovació. 

A aquest procés reflexiu que es va fer internament a la Universitat, s'hi va afegir el procés creatiu que es va desenvolupar amb la col·laboració de les persones que formen part del taller ocupacional "L'Art de Viure" d'Ampans, als quals se'ls va encarregar que interpretessin els valors des del punt de vista creatiu. El treball es va desenvolupar durant dos mesos i mig i va culminar amb la creació de 47 obres. Totes les creacions es van sotmetre encara a un nou procés participatiu en el qual les persones de la Universitat va poder triar les obres que considerava més representatives per a cada valor. 

9 cubs per a 9 valors

El resultat d'aquesta votació interna és el cos de l'exposició "Els valors ens donen valor". Es tracta de 9 cubs de cartró rígid que contenen l'explicació del valor que representen i la seva interpretació artística per part dels artistes de "L'Art de Viure". A més dels cubs, l'exposició es completa amb els originals de les 47 obres creades durant el procés.

Les obres que formen part dels 9 cubs han estat elaborades per Rosa Pardo (humanisme), Rubèn Romero (rigor acadèmic), Lucas Jiménez (professionalisme), Montse Sánchez (compromís), Roger Concustell (treball en equip i col·laboració), Marta Pérez (confiança), Xavier Pons (compromís), Dolores Campos (esperit emprenedor) i Gemma Bueno (innovació).