La Marató de Joguines organitzada per la Creu Roja va celebrar-se ahir en diferents municipis de l'Anoia. Només a la Biblioteca Central d'Igualada es van recollir més de 400 joguines, a l'espera de conèixer-se'n les dades definitives. Al llarg de la jornada es van celebrar diferents activitats, amb els pallassos de la Creu Roja Cornellà, tallers a càrrec del Club Social Aidar i La Bastida i una exhibició de dansa oriental i bollywood.

La Marató de Joguines és una iniciativa que va néixer a Igualada fa 21 anys, i que avui es celebra arreu de Catalunya. A través d'aquesta campanya de recollida, particulars, entitats, escoles i empreses aporten joguines noves, que es distribueixen la nit de Reis a les famílies amb menys recursos.

Si bé abans de la crisi s'atenien entre cinquanta i cent infants a l'Anoia, l'any passat el nombre de receptors es va disparar a 350, i enguany en seran 500. Al mateix temps, les aportacions han disminuït. Segons el president de Creu Roja Anoia, Xavier Botet, "aquest any l'aportació és més fluixeta en nombre de joguines i també en qualitat, però som conscients que cadascú arriba fins on pot, no volem que ningú es faci enrere".

Fins al 30 de desembre es poden continuar fent aportacions als punts de recollida de la Creu Roja i al Saló de la Infància d'Igualada.