El consistori vilanoví demanarà a l'Agència Catalana de l'Aigua que prengui amb urgència les mesures de vigilància i de millora adients per evitar que es tornin a repetir els episodis de peixos morts al riu. El ple vilanoví ha aprovat per unanimitat una moció conjunta de tots els grups municipals on exposen la preocupació pel tema i on demanen a l'ACA que assumeixi la seva responsabilitat sobre la qualitat de l'aigua.

Després que a principis d'aquest mes es produís un nou capítol de mortaldat de peixos al riu Anoia, en el tram d'Igualada a Vilanova. Una situació que el poble viu amb una "fatal normalitat" segons l'alcalde vilanoví, Joan Vich i davant la qual s'ha de tornar a instar a la Generalitat a prendre les mesures pertinents perquè no es torni a repetir.

Els diferents portaveus dels grups municipals van donar suport a la moció que assenyala un "problema d'incapacitat dels col·lectors en alta per absorbir la crescuda de cabal quan plou intensament". Un fet que s'agreuja en la confluència de la riera d'Òdena amb el riu Anoia, per la diferència de diàmetre entre ambdós col·lectors. "Una inversió que cal exigir a l'ACA", assenyala el regidor independent Juan Manuel Cividanes.

La moció tampoc descarta la possibilitat que s'hagin donat "abocaments puntuals aigües amunt", tot i que "paradoxalment mai s'ha trobat el seu origen". El consens entre tot els grups per exigir una solució a aquest problema va ser unànime.