Els representants dels treballadors de l'empresa d'autobusos Hispano Igualadina i els sindicats CCOO i UGT han enviat una carta a la Direcció General de Transports i Mobilitat per denunciar les "pràctiques il·legals" que, segons ells, duu a terme l'empresa amb seu a Igualada. En la carta denuncien que "s'ha convertit en habitual" que la direcció de la companyia "exigeixi als treballadors que manipulin els sistemes de control que garanteixen el compliment dels temps de conducció i descans" i afegeixen que "s'ha arribat a l'acomiadament de treballadors per no fer-ho". A més, també denuncien l'"insuficient manteniment dels vehicles" i els "repetits incompliments dels serveis".

En la mateixa carta, els treballadors manifesten que han patit "sistemàticament la manca de sensibilitat de la direcció de l'empresa envers qüestions molt importants que posen en risc la seguretat del servei i dels usuaris". En quant a les hores de descans, els representants sindicals afirmen que són "conscients de la dificultat de controlar el compliment que duu a terme l'autoritat competent" però asseguren que "aquest fet no pot fer que deixem de denunciar aquesta situació per evitar que esdevingui pràctica habitual".

Els incompliments, segons denuncien a la carta, "són conseqüència de la manca d'organització que, a més, els treballadors pateixen en forma de canvis d'horari o servei sobtat, avisos sense temps o serveis calculats amb temps insuficient". Segons ells, això "repercuteix negativament en un increment de l'estrès i la pressió que ja habitualment suposa la conducció professional d'un vehicle de passatgers".